Netewandeling

Op 17-07 was het moment dat we samenkwamen op de parking van de feestzaal VOGELZANG, what’s in a name, te Nijlen om er Fons, onze Fons ondertussen, alias ”Fonzie Fonzarello”, voor het eerst te ontmoeten.

Aangezien we spijtig genoeg uiteindelijk maar met z’n drietjes waren ontspon er zich direct een gezellige babbel waardoor we te weten kwamen dat deze kersverse begeleider in het verleden deel uitmaakte van een stuntteam dat ridderspelen ensceneerde, steekspelen te paard incluis!

De weergoden waren van de partij en zo was het met volle teugen genieten van het weidse, zonovergoten Netelandschap!

De tocht verliep vlekkeloos dankzij de kunde van onze gids die met kaart in de hand het hele traject vooraf had uitgekiend en afgelegd om onvoorziene hindernissen te voorkomen.

Fonzie kweet zich uitermate goed van zijn taak, echt volgens het boekje, want had vooraf op de stopplaatsen palen en bindkoorden voorzien; waarvoor dikke proficiat!

Op de middagstop, het clubhuis van een charmante vissersclub, waren lekkere broodjes voorzien en in de namiddagstop, onder het lommerrijke bladerdek van de kastanjebomen, was het tijd voor een frisse “SLAPPE UIER” (foto veerle) nadat wij ons eerder op de prairie waanden, te midden van een heuse kudde bisons (foto Veerle) waarvan de stier ons argwanend bleef aankijken!

Enfin, dan maar de laatste kilometers afgelegd van deze om en bij 40 km lange rit waarvan wij echt hebben genoten en dan in alle rust moe maar voldaan naar huis!

Zeker een streek om meer te bezoeken “et les abscents avait tort”, met dank aan onze warme, kundige en gezellige gids Fons!